Mindenszentek Templom - Képek

Fertőszéplak

Ajánlott linkek


A Mindenszentek Plébánia a Fertőszéplak község központjában magasodó domb tövében húzódik meg közel a Mindenszentek Templomhoz és a Magyar Tudományos Akadémiát alapító Széchényi Ferenc szülőházához.

A plébánia a 2013/2014-es év során felújításra került.

Új külső és födém hőszigetelést kapott az épület. Új színezéssel és új, korszerű nyílászárókkal gazdagodott a ház. A műemléki környezethez illeszkedő fa spaletták takarják az ablakokat. A felújítás során az épület - a kerekesszékes mozgássérültek közlekedését elősegítendő - rámpával is gazdagodott.

A felújított plébániaépület, mely a felújítás révén katolikus közösségi ház szerepének betöltésére lett alkalmas, reményeink szerint hamarosan a Mária út zarándokútvonal egyik bázisa lesz és helyet biztosít elsősorban plébániákhoz és keresztény iskolákhoz kötődő ifjúsági közösségek, cserkészcsapatok, hittanosok, ministránsok nyári időszakban eltöltött táborozásához is.

A Katolikus Közösségi Ház helyet biztosít az egyházközségi képviselő-testület munkájának, valamint több egyházi csoportnak is, melyeket az alábbiakban mutatunk be:

 

Egyházközségi Karitász

A karitász 1992 pünkösdjén alakult Ormódi Károly plébános úr szervezésében.

18 lelkes fiatal és kb. ennyi felnőtt vállalkozott az akkor még ismeretlen feladatra. Először csak kis figyelmességekkel kezdtek, ami a 18 év alatt már hagyománnyá vált. Az Egyházközségi Karitász vezetője 2012-ig Hérics Istvánné volt.

2012. november 6-án alakult újjá a fertőszéplaki Karitász, mely az egyházközségen belül tevékenykedő csoport. Hérics Istvánné lemondása után az új vezető Grüllné Pálya Katalin lett, majd 2016 végén Szűcs Irén lett az új vezető.  Anyagi támogató a Páter Szergius Alapítvány, amely minden kiadást fedez és a munkát támogatni kívánók adományait fogadja.(számlaszám: 11737090-20028383)

A Csoport 16 állandó taggal és számtalan segítségét felajánló önkéntessel működik.

Cél és feladat: a Fertőszéplakon lakó rászorulók, bajbajutottak megsegítése.

Az újjászerveződött Karitász Csoport elődjének szép hagyományait is folytatja, így mások mellett február 11-én, a betegek világnapján megemlékeznek a hosszan lakáshoz kötött személyekről, a húsvét utáni szombaton játszóházba hívják a pici gyerekeket szüleikkel, július 26-án, a nagyszülők napján köszöntik a nagyszülőket és a nyugdíjasokat. Mikulás előtti szombaton meghívják a Mikulás bácsit a pici gyerekekhez. Karácsonykor felkeresik a teljesen egyedül élőket és a községünkből szociális otthonba költözötteket.

Akik segíteni szeretnék a karitász munkáját, vagy szívesen csatlakoznának hozzá, az alábbi elérhetőségen, megtehetik:

Levelezési cím: Egyházközségi Karitász csoport 9436 Fertőszéplak, Nagy Lajos u. 5.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +36 30/465-8379

 


 

Pannonischer Singkreis Szent Cecília

Fertőszéplak - Kapuvár - Pamhagen

Tarcsay Iván alapította 2004 tavaszán az egyházzene ápolását, művelését célul kitűző Pannonischer Singkreis Szent Cecília énekkart. Az együttes nevében németül szereplő "Pannon Dalkör" elnevezés a határon átnyúló összefogásra utal.

 


 

Misericordias Énekkar és Zenekar

A Misericordias Énekkar és Zenekar 2004. április 24.-én alakult.

Céljuk a katolikus gitáros zene népszerűsítése, és a keresztény értékek átadása a zene által. Misericordias, azaz Isten kegyelméből. Az elmúlt évek alatt több mint ötven vendégzenésszel, művésszel, énekessel próbálták szebbé tenni szolgálataikat.

Fő tevékenységük a szentmisei szolgálat. Alapító tagjai a Nyugat-Győr Egyházmegyei Énekes Ifjúsági Csoportok Találkozójának.

Vezető: Czifra Gábor

Szakmai vezető: Horváthné Kiss Rita

 

 

 

 

 

1% - Cseppekből a tenger

Pályázat