Feladó: Tóth Miklós plébános, Czifra Gábor a Plébániai Tanácsadó Testület elnökhelyettese

Fertőszéplaki Római Katolikus Egyházközség

Fertőszéplak, Nagy Lajos u. 5.

 

Tisztelt fertőszéplaki lakosok, kedves testvéreim!

 

A Fertőszéplaki Mindenszentek templom, mely falunk jelképe jól látható módon felújításra szorul. A templom külső és a Széchényi kastély külső felújítására az Győri Egyházmegye és a Fertőszéplaki Önkormányzat közösen pályázatot nyújtott be, melynek elbírálása még folyamatban van. Ez a pályázat nem támogatja a tetőfelújítást. Sajnos nem várható, hogy a közeljövőben kiírásra kerülne pályázat mellyel a tető állapotán javítani lehetne.

A templomtetőszerkezet főhajó feletti része a szakértői vélemények szerint nagyon rossz. A tetőszerkezet faanyagának állapota az évszázadok során nagyon megromlott és annak felújítása és részleges cseréje elkerülhetetlen. Ezen részen komoly vasalás beépítése is szükséges. A szentély, az oratórium és a sekrestye feletti tetőrészeken “csak” héjazat csere szükséges. Szerencsére a tornyok állapota megfelelő, azoknak jelenleg még nem szükséges a megújítása.

Az érintett tetőrészek felújítására - a kiviteli tervek birtokában - a kivitelező kiválasztása megtörtént és a szerződés megkötésre került a püspökség jóváhagyásával. A kivitelezési munkák már elkezdődtek és az évvégére fejeződnek be.

A felújítás teljes összege 40millióFt. A beruházáshoz az egyházközségnek jelenleg 15 millió Ft-ja van, melyhez a Püspökség 10 millió Ft-ot az Önkormányzat 5 millió Ft támogatást ad. Így 30 millió Ft áll rendelkezésünkre. A hiányzó 10 millió Ft-hoz a hívek és a falu lakosainak adományait szeretnénk kérni.

 

Fogjunk össze és támogassuk közösen falunk közepén álló Mindenszentek tiszteletére szentelt templomunknak a megújulását, hogy méltó ékköve legyen Fertőszéplaknak a Fertő part kincsesdobozának!

Minden széplaki lakost kérünk, hogy lehetőségeihez képest adományával támogassa a templomtető felújítását.

A szükséges összeg összegyűjtéséhez 10 ezer forint/fő adományra lenne szükség keresőnként és nyugdíjasonként ezen év végéig akár több részletben is. Tudjuk, hogy ez jelentős összeg és nagyon megterheli a lakosságot. Természetesen ennél kevesebb adományt is hálásan fogadunk, de reméljük, hogy a kért összegre és ennél jelentősebb adományokra is érdemesnek tartják közös célunk megvalósulását.

Az adományozók névsorát egy időkapszulában fogjuk elhelyezni a templom padlásán.

Adományaikat a mellékelt csekkeken és banki utalással is lehet fizetni, de a templomban a szentmisék alatt kihelyezett adománygyűjtő ládába is bedobható.  További csekkek elérhetőek a templomban és a helyi postán. Banki átutalás esetén a közleménybe „Adomány” szöveget tüntessék fel. A bankszámla adatai: Fertőszéplaki Római Katolikus Egyházközség  59500344-11107637

Kérdéseikkel Czifra Gáborhoz fordulhatnak a +36 30 387 9695-ös telefonszámon vagy e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Előre is hálás köszönettel! Isten fizesse meg adományaikat!

 

Kelt: Fertőszéplak, 2017 szeptember 14.                                                                  

                 Tóth Miklós                  Czifra Gábor

 

                    Plébános               PTT elnökhelyettes

1% - Cseppekből a tenger

Pályázat